Synofit Gewrichts Gel: een (h)eerlijk product voor uitwendig gebruik

Waarom een gel?

Naast onze oraal in te nemen producten (Synofit Premium Plus en later ook Synofit Medium Plus) nam rond 2013 de vraag naar een uitwendig te gebruiken product toe. Veel klanten, vooral sporters, gaven aan dat ze het prettig zouden vinden om op hun gewrichten of spieren iets te kunnen smeren wat direct voelbaar werkt. Wij zijn hiermee aan de slag gegaan, wat resulteerde in de Synofit Spier- en Gewrichts Gel (100 ml) die vanaf halverwege 2014 verkrijgbaar werd. Kort daarna werd ook de Synofit Sport Gel (40 ml) geïntroduceerd, die in een kleinere verpakking en met het extra ingrediënt Arnica (Arnica montana) speciaal op sporters was gericht.

Later is Arnica ook als extra ingrediënt aan de grotere tube toegevoegd, omdat de reacties op de Synofit Sport Gel zo positief waren. Hiermee was er geen verschil meer tussen beide gels, en gaan ze nu door het leven als de 100 ml Synofit Spier- en Gewrichts Gel en de 40 ml Synofit Spier- en Gewrichts Gel of ook wel de Groenlipmossel Gel.

Ingrediënten van de Synofit Groenlipmossel Gel

Hieronder ziet u een opsomming van de ingrediënten van Synofit Spier- en Gewrichts Gel. Dit zijn zogenoemde INCI’s. Dat zijn vastgestelde internationale benamingen voor de gebruikte stoffen en actieve ingrediënten.

Ingrediënt
Aqua
Polysorbate 20
Parfum
Carbomer
Alcohol
Glucosamine Sulfate
Triethanolamine
Phenoxyethanol
Methyl Salicylate
Rosmarinus Officinalis Leaf Oil
Sodium Chondroitin Sulfate
Ethylhexylglycerin
Hydroxycitronellal
Linalool
Helianthus Annuus Seed Oil
Mussel Extract
Limonene
Citronellol
Capsicum Annuum Extract
Capsicum Frutescens Resin
Isoeugenol
Geraniol
Eugenol
Coumarin
Ribes Nigrum Leaf
Arnica Montana Flower
Citral

 

Algemeen geldt ook dat de Gel niet op een beschadigde huid (wondjes) of in contact met de ogen of andere slijmvliezen mag worden gebruikt. Er zitten in de Groenlipmossel Gel enkele ingrediënten die dan als prikkelend kunnen worden ervaren.

Wat is het nut van de ingrediënten in de Synofit Groenlipmossel Gel?

Hieronder zullen we kort per ingrediënt uiteenzetten wat de functie ervan is.

Water (Aqua)

Dit is de drager en het oplosmiddel waar de andere ingrediënten in opgenomen zijn.

Polysorbaat 20

Een soort emulgator waardoor olie en water goed dispergeerbaar zijn. Hierdoor kunnen er niet twee fasen in de substantie ontstaan.

Groenlipmossel, Glucosaminesulfaat, Natriumchondroïtinesulfaat, Rozemarijnolie, Arnica, Zwarte bes-blad

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten die de Groenlipmossel Gel tot een product voor de spieren en gewrichten maken. Groenlipmossel kent u al van Synofit Premium Plus, Medium Plus en GLM Plus. In de Groenlipmossel Gel wordt een extract van GLMax® voor uitwendige toepassing gebruikt, wat ook Glycosaminoglycanen (GAGs) bevat.
Ook Zwarte bes-blad is een bekend ingrediënt, wat goed is voor de verzorging van spieren en gewrichtenGlucosamine en Chondroïtine zijn van nature ook in de Groenlipmossel aanwezig, maar zijn in de Groenlipmossel Gel nog extra toegevoegd naast het Groenlipmosselextract. Rozemarijnolie is een etherische olie, die de doorbloeding stimuleert en helpt bij gevoelige spieren. Arnica staat bekend als een prettige stof bij zware inspanning en sportactiviteiten.

Parfum

De neus wil ook wat… zonder de Parfum zou de Groenlipmossel Gel naar mosselen ruiken, wat niet prettig is voor uw omgeving en voor uzelf. Daarom is er een Parfum toegevoegd met een heerlijke frisse geur.

Phenoxyethanol en Ethylhexylglycerine

Dit zijn conserveermiddelen. Omdat niet iedereen de Gewrichts Gel dagelijks wil gebuiken, bestaat anders het risico dat na enkele keren gebruik de inhoud al bederft. Met de huidige conservering blijft de Gel 12 maanden na openen gegarandeerd goed.

Carbomeer en Triethanolamine

Deze stoffen zorgen ervoor dat de Gel dikker wordt en dus lekker aanvoelt tijdens het smeren. Goed om te weten: het Carbomeer dat in Synofit Gewrichts Gel wordt gebruikt, is wateroplosbaar. Daarmee valt de variant die wij gebruiken officieel niet onder de definitie van ‘microplastics‘!

Methylsalicylaat

Deze stof geeft de Synofit Gewrichts Gel een verkoelende werking. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de poriën van de huid gaan openstaan en hierdoor kunnen de andere ingrediënten beter in de huid trekken. Tegelijk kan Methylsalicylaat ook een iets verwarmende sensatie aan de huid geven, omdat het lokaal de doorbloeding in de huid versterkt.

Capsicum

Dit is een stof uit peper. Het zal u dan ook niet verbazen dat Capsicum een verwarmend gevoel geeft op de huid. Dit wordt door veel gebruikers als zeer prettig en ontspannend ervaren. Wel is het vanwege dit ingrediënt raadzaam om contact met de ogen, wondjes en slijmvliezen te vermijden.

Allergenen

De overige vermeldingen betreffen allergenen. Er zijn wettelijke bepalingen omtrent het vermelden van allergenen in cosmetische producten. Als u weet dat u gevoelig bent voor bepaalde cosmetische stoffen, dan kunt u dus eenvoudig in de INCI-lijst nagaan of dit allergeen wel of niet aanwezig is in de Synofit Gewrichts Gel.

Groenlipmossel Gel gebruiken, of toch liever een voedingssupplement?

Keuzehulp

Maak kennis met Synofit Groenlipmossel Gel

 

✓ Snel werkende Spier- en Gewrichts Gel
✓ Bevat naast Arnica ook Groenlipmossel, Zwarte bes-blad, Capsicum, Glucosamine en Rozemarijnolie
✓ Kan ook bij gevoelige spieren of bindweefsel worden toegepast
✓ Geschikt rond het sporten
✓ Werkt lokaal en kortdurend
✓ Met een fris parfum
✓ Voor langdurig effect 2-3 maal per dag aanbrengen
✓ Verkrijgbaar in tube met 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)

Bestel nu de Groenlipmossel Gel van Synofit