Zwarte bes-blad

 

Wat is het?

Een ondergeschoven kindje?

De eerste jaren dat Synofit bestond (toen nog alleen Synofit Premium Plus Vloeibaar), werd het blad van de Zwarte bes (Ribes nigrum) nooit zo benadrukt. De meest opvallende, op zichzelf al unieke ingrediënten van dit product waren immers GLMax® vloeibare Groenlipmossel en Bio-CM100® Bio-Curcumine. Toch zat daar ook al Zwarte bes-blad in.

Later werden Turmerosachariden en Boswellia (deze laatste alleen in Synofit Premium Plus Vloeibaar) aan de formule toegevoegd.

Zwarte bes-blad is dus altijd een vast ingrediënt van de succesvolle Synofit Premium Plus formule geweest. Recenter hebben we Zwarte bes-blad ook aan Synofit Medium Plus toegevoegd (in een lagere dosering dan in Synofit Premium Plus). Synofit Medium Plus is een product met een ‘medium’ dosering. Deze kan goed gebruikt worden als een lagere dosering volstaat.

Over de plant Ribes nigrum

De Zwarte bes is, net als de Aalbes (Ribes rubrum), lid van de Ribes-familie. De Latijnse naam van de Zwarte bes-plant is Ribes nigrum, waarbij ‘nigrum’ verwijst naar de donkere kleur en ‘ribes’ naar de bessen. De plant komt in het wild voor in grote delen van Europa (o.a. in Nederland) en Azië. Ook in menig tuincentrum kunt u een struikje kopen, die het vervolgens op een bodem van laagveen, leem, klei of zand goed kan doen. De bessen worden op grote schaal gebruikt voor het maken van Cassis. Aan de bessen, de pitten in de bessen, de bladeren en zelfs de jonge bloemknoppen worden allerlei interessante gezondheidsvoordelen toegeschreven. In Synofit Premium Plus en Synofit Medium Plus wordt gebruik gemaakt van het blad van de plant. Ook in de Synofit Gewrichts Gel (voor uitwendig gebruik) is Zwarte bes-blad verwerkt. Het gebruik van Zwarte bes-blad is al eeuwenoud, ook in België en Nederland.

Voor de gewrichtsfunctie

Dat Zwarte bes-blad een verzorgende invloed heeft op gewrichten, is een artikel 13-claim van de EFSA die ook op onze verpakkingen terug te vinden is. Vanwege de wetgeving mogen we hier op onze website niet verder op in gaan. Als u meer wilt weten over de manier waarop Zwarte bes-blad goed is voor gewrichten, dan kunt u dus beter andere bronnen raadplegen, bijvoorbeeld via Google. Voor gezondheidsprofessionals (medici, artsen, therapeuten) hebben wij eventueel wél informatie beschikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met de Klantenservice.

Kwaliteit én biologisch

Ook met betrekking tot Zwarte bes-blad kiest Synofit voor kwaliteit. In tegenstelling tot Groenlipmossel, die in zijn geheel wordt gebruikt, wordt er van het Zwarte bes-blad wél een extract gebruikt.

Dit is een 1:10 extract, wat betekent dat de actieve stoffen van 10x zo veel blad is gebruikt (per dagdosering van 10 ml betreft het bijvoorbeeld bij Synofit Premium Plus Vloeibaar167 mg blad-extract, wat afkomstig is uit 1670 mg blad). Zo zijn de belangrijkste stoffen waar het om gaat, de zogenoemde proanthocyanidinen (PACs) extra geconcentreerd aanwezig.

Het betreft een Zwarte bes-blad dat biologisch is. Het extract dat Synofit gebruikt voor de producten van Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit Gewrichts Gel is Skal-gecertificeerd.

Goedkope imitatieproducten met Zwarte bes-blad, Groenlipmossel en Curcumine

Er worden in steeds meer (web)winkels  producten aangeboden die ook Zwarte bes-blad, Groenlipmossel en Curcumine bevatten. Eigenlijk zijn dit imitaties van Synofit Premium Plus en Synofit Medium Plus. Deze (soms vloeibare) producten hebben vaak een aantrekkelijke verkoopprijs en zijn van een mindere kwaliteit, die zich vertaalt in een andere gebruikerservaring. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de werkelijke inhoudelijke (kwaliteits-)verschillen voordat u zich eventueel door zo’n goedkoop product laat verleiden. Het is ons advies om altijd heel goed naar de ingrediëntendeclaratie te kijken. Worden er bijvoorbeeld toevoegingen gebruikt die niet in een natuurproduct thuishoren? Zijn er ingrediënten waarvan de kwaliteit niet duidelijk omschreven is? Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse producten met Zwarte bes-blad >>>

 

 

Synofit Premium Plus Vloeibaar

GLMax® Groenlipmossel & Full Spectrum Curcumine & Zwarte bes-blad & Boswellia
Opbouwkuur:
400 ml (€ 105,-)
Onderhoud:
200 ml (€ 60,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit Premium Plus Capsules

GLMax® Groenlipmossel & Full Spectrum Curcumine & Zwarte bes-blad (in capsules)
Opbouwkuur:
120 caps (€ 105,-)
Onderhoud:
60 caps (€ 60,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit Medium Plus Capsules

GLMax® Groenlipmossel & Curcumine & Zwarte bes-blad (medium gedoseerd, in capsules)
120 caps (€ 60,-)
60 caps (€ 34,95)
Meer info & direct bestellen

 

Synofit GLM Plus Capsules

GLMax® Groenlipmossel (in capsules)
120 caps (€ 55,-)
60 caps (€ 29,95)
Meer info & direct bestellen