Groenlipmossel: wat is het en waarom is het bijzonder?

 

De Groenlipmossel bevat bijzondere Omega 3-vetzuren en Glycosaminoglycanen

 

De Groenlipmossel (Perna canaliculus) is een uniek diertje dat uitsluitend leeft in de zuivere wateren rond Nieuw Zeeland. Veel mensen denken dat het een schaaldier is, maar mosselen vallen in de categorie weekdieren

De Groenlipmossel in Synofit is niet zomaar een extract of poeder. In Synofit wordt de hoogwaardige GLMax® Groenlipmossel gebruikt: een gestabiliseerde, vloeibare substantie die voor 100% uit pure Perna canaliculus bestaat.

Hierin zijn alle natuurlijke ingrediënten nog in hun oorspronkelijke samenhang aanwezig, dus inclusief Glycosaminoglycanen (waaronder Glucosamine en Chondroïtinesulfaat), eiwittenOmega 3-vetzuren en furaanvetzuren. Naast de wereldwijd bekende Omega 3-vetzuren EPA en DHA gaat het ook om de in de natuur zeldzamere vetzuren ETA, ETE en DTA.

Bij droge extracten en poeders zijn vaak de meeste interessante ingrediënten verloren gegaan tijdens het verwerkingsproces, omdat daar hitte voor wordt gebruikt. Synofit kiest hier dus uitdrukkelijk niet voor. De GLMax® Groenlipmossel van Synofit komt in samenstelling dicht in de buurt van de gehele, onbewerkte, rauwe Groenlipmossel.

Een Groenlipmossel-farm in de Marlborough Sounds van Nieuw Zeeland

Waarom gebruikt Synofit geen Groenlipmosselextract?

In de producten van Synofit wordt geen Groenlipmosselextract gebruikt, omdat een extract altijd maar één of enkele componenten van de originele ingrediënten behoudt en concentreert. Toen de Maori’s de Perna canaliculus gebruikten, en dit voedingsmiddel wereldwijd bekendheid kreeg, werd de Groenlipmossel in zijn geheel en rauw gegeten. Wanneer er in een verwerkingsproces bepaalde stoffen ‘opgezuiverd’ worden, betekent dat dat er andere elementen worden verwijderd. Zo zijn er producten die alléén de vetzuren van de Groenlipmossel bevatten. Dat betekent dat er geen Glycosaminoglycanen (Glucosamine en Chrondroïtine), eiwitten en overige weefsels meer aanwezig zijn. Ook zijn er middelen die alleen ‘zuivere Glucosamine’ uit de Groenlipmossel bevatten. Maar dan zijn de Omega 3-vetzuren, de furaanvetzuren, de eiwitten en weefsels van het beestje afwezig.
Naar onze overtuiging doet dit af aan de totaliteit van ingrediënten en daarom gebruikt Synofit bewust géén Groenlipmosselextract, maar een 100% pure Groenlipmossel (GLMax®). Alle ingrediënten van de Groenlipmossel zijn in de producten van Synofit dus nog in hun oorspronkelijke vorm en verhoudingaanwezig.

Waarom gebruikt Synofit geen Groenlipmosselpoeder?

Andere Groenlipmosselproducten bestaan meestal uit droog poeder of uit capsules met daarin een poeder. Om van een Groenlipmossel een poeder te kunnen maken, moet men een ingrijpende bewerkinggebruiken, bijvoorbeeld verhitting. Niet alle stoffen blijven dan in hun oorspronkelijke toestand en veel van de goede ingrediënten gaan op deze manier verloren.
Het zou eigenlijk het beste zijn als we de Groenlipmossel zó uit de schelp zouden eten. Omdat dat niet praktisch en bovendien voor velen onsmakelijk is, heeft Synofit ervoor gekozen om de Groenlipmossel in een vloeibare vorm te brengen (GLMax®), zodat alle stoffen optimaal geconserveerd en stabiel blijven.

De verticale kabels (onder water) waar de Groenlipmossels aan gehecht zijn,zijn hier goed te zien

Synofit Premium Plus Vloeibaar

GLMax® Groenlipmossel & Full Spectrum Curcumine & Zwarte bes-blad & Boswellia
Opbouwkuur:
400 ml (€ 105,-)
Onderhoud:
200 ml (€ 60,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit Premium Plus Capsules

GLMax® Groenlipmossel & Full Spectrum Curcumine & Zwarte bes-blad (in capsules)
Opbouwkuur:
120 caps (€ 105,-)
Onderhoud:
60 caps (€ 60,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit Medium Plus Capsules

GLMax® Groenlipmossel & Curcumine & Zwarte bes-blad (medium gedoseerd, in capsules)
120 caps (€ 60,-)
60 caps (€ 34,95)
Meer info & direct bestellen

 

Synofit GLM Plus Capsules

GLMax® Groenlipmossel (in capsules)
120 caps (€ 55,-)
60 caps (€ 29,95)
Meer info & direct bestellen