Curcumine

Curcumine beschermt gezonde cellen en weefsels

Curcumine

Curcuminepoeder uit de Geelwortel

Curcumine (Curcuma longa) is het belangrijkste actieve bestanddeel uit de specerij Kurkuma, ook wel de Geelwortel of Koenjit genoemd. Deze prachtige plant maakt deel uit van de Gemberfamilie. Curcumine is een 100% natuurlijke stof uit de wortel van deze plant en wordt in Azië al eeuwen gebruikt voor allerlei toepassingen. Het heeft een lekkere zacht-kruidige smaak, en wordt daarom ook vandaag nog veelvuldig gebruikt voor het kruiden van voedsel in veel Indiase en Pakistaanse gerechten, bijvoorbeeld in kerriegerechten. Ook is het helder geel van kleur, en wordt het daarom ook wel eens als kleurstof voor kleding gebruikt. En het wordt bij het kleuren van voedingsmiddelen (bijv. snoep, rijst) als natuurlijke hulpstof toegepast onder de naam E100. Het zal u dan ook niet verbazen dat de vloeistof van Synofit intens geel van kleur is. Curcumine is een antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. Daarom is deze veelzijdige ‘gouden stof’ toegevoegd aan Synofit Premium.

Waarom bevat Synofit Premium geen gewone keuken-Curcumine?

In Synofit Premium wordt geen keuken-Curcumine/Kurkuma gebruikt, omdat de gewone Kurkuma niet gemakkelijk door het maag-darmkanaal kan worden opgenomen. Ook wordt de eenmaal opgenomen Kurkuma zeer snel door het lichaam weer uitgescheiden.

Waarom bevat Synofit Premium het duurdere, gepatenteerde Biocurcumax (BCM-100®)?

Synofit Premium bevat het hoogwaardige, gepatenteerde BCM-100®, wat betekent dat deze Bio-Curcumine een uitzonderlijk hoge biologische beschikbaarheid heeft vanwege de aanwezigheid van essentiële oliën uit de Geelwortel. Deze essentiële oliën helpen bij het opnemen van Curcumine in de darmen én zorgen er voor dat het na opname minder snel wordt uitgescheiden. Daardoor blijft Curcumine langer in het lichaam en kan het beter de bescherming bieden voor gezonde cellen en weefsels dan wanneer het snel weer uitgescheiden wordt. BCM-100® heeft een ongeveer 6,3 x betere biologische beschikbaarheid dan Curcumine samen met Zwarte peper (piperine) (bron). Van Zwarte peper is bekend dat dit ook de opname van Curcumine bevordert, maar Zwarte peper kan er niet voor zorgen dat het lichaam dit niet direct weer uitscheidt. BCM-100® kan dat dus wél! Daarom is BCM-100® van betere kwaliteit dan producten die Curcumine samen met Zwarte peper bevatten.

In Synofit Premium is de Curcumine opgelost in een vloeistof, waarom is dat een voordeel?

Synofit Premium is vloeibaar van vorm, wat de snelle verspreiding van Curcumine en de opneembaarheid extra bevordert. Zo wordt er nóg meer van in het lichaam opgenomen. Bij droge poeders en capsules met droge inhoud gaat dit een stuk minder efficiënt dan bij een vloeibare formule.

Bijwerkingen van Curcumine

Mensen met grote galstenen kunnen beter geen producten met Curcumine gebruiken. Curcumine heeft een (op zichzelf positieve) invloed op de galblaas waarbij deze beter gaat samentrekken. Bij mensen met grote galstenen kan dit helaas wel eens leiden tot een galsteen-aanval. Ook kan Curcumine de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden. Als u medicatie gebruikt, neem dan eerst contact op met uw apotheker voordat u Synofit Premium gaat gebruiken. Verder zijn er geen bijwerkingen van Curcumine bij ons bekend.

Meer weten over Curcumine?

Via het contactformulier kunt u uw vragen stellen, of raadpleeg Google.

Curcumine met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad

In Synofit Premium wordt naast Bio-Curcumine (BCM-100®) ook vloeibare Groenlipmossel en Zwarte bes-blad gebruikt. Die vloeibare combinatie verstrekt Synofit Premium een verzorgende invloed op spieren en gewrichten.

Hier kunt u Synofit Premium direct bestellen.

Synofit Premium Vloeibaar

De originele, pure Synofit Premium
vloeistof
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte
bes-blad
Mét Boswellia
Vloeibaar
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar
Eerst 10, later 5 ml per dag
De echte Synofit-smaak!
2 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

Synofit Premium Capsules

Bevatten de Synofit Premium
vloeistof
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte
bes-blad
Bevatten geen Boswellia
Capsules met vloeibare inhoud
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
Eerst 3, later 1-2 capsules per dag
Geur- en smaakloos
3 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

Klantenbeoordelingen:

Ook verkrijgbaar bij uw apotheker

Betaalwijzen:

Voordelen Synofit.be

Kopen bij de bron
Officiële Synofit shop
Vandaag besteld, binnen 1 - 2 werkdagen in huis
Gratis verzending binnen BE vanaf € 35
Top service & garantie
Antwoord op al uw vragen over Synofit via e-mail of telefoon

Verzendwijze:

Volg Synofit online:

TwitterFacebookLinkedInGoogle+

Verklaring verwijzingen:

Synofit Premium bevat Bio-Curcumine en Zwarte bes-bladextract
Synofit Premium bevat Vitamine C

Verzendkosten

* Bij bestellingen tot € 35,00 betaalt u € 5,50 mee aan de verzendkosten. Bij bestellingen vanaf € 35,00 is de verzending voor u kostenloos.

Certificering

Certificering De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC 22000 gecertificeerd.

Gratis Synofit brochure

Stukje geschiedenis

Synofit is in 2010 opgericht door Camiel Hofstee.
Camiel was de eerste persoon die Synofit gebruikte. Toen was de formule nog alleen toegepast voor gewrichten van dieren.
Hij was zodanig enthousiast dat hij Synofit op de humane markt heeft gebracht. Daarom is het vandaag mogelijk om te blijven bewegen met Synofit.