Scroll naar:

Informatie over Synofit Premium Plus
Informatie over Synofit Medium Plus
Informatie over Synofit GLM Plus
Informatie over Synofit Curcu Plus
Informatie over Synofit Calcium Plus
Informatie over Synofit Gewrichts Gel

Veiligheid van ‘zomaar’ producten combineren

Vaak wordt er onbewust vanuit gegaan dat voedingssupplementen ‘gewoon’ samen kunnen worden gebruikt met medicatie of andere supplementen. Voedingssupplementen zijn immers vrij verkrijgbaar en qua samenstelling lijkt het meer op ‘voeding’ dan op ‘medicatie’. Toch is het heel belangrijk dat u bij medicijngebruik of bij gebruik van meerdere supplementen goed oplet:

  1. Zijn er geen interacties? Oftewel: is de combinatie verantwoord?
  2. Wordt de dosering van bepaalde ingrediënten niet te hoog?

Op deze pagina geven we u de globale informatie die u moet weten voordat u begint met het gebruik van Synofit-producten naast andere producten (medicatie of supplementen). Dit is uitgewerkt per product, omdat dit niet voor alle producten hetzelfde is. Bovenaan deze pagina kunt u door middel van de inhoudsopgave ook direct naar het product scrollen waar u de informatie van wilt lezen.

We adviseren u ook om in geval van medicijngebruik eerst de gebruiksaanwijzing van het Synofit-product goed te bestuderen voordat u met het gebruik begint.

Synofit Premium Plus

Welke medicatie heeft interacties met Synofit Premium Plus?

Met Groenlipmossel, Zwarte bes-blad en Boswellia zijn ons nog geen interacties bekend. Met Curcumine is dit wel het geval.

Interacties met Curcumine

Synofit combineren met voedingIn 2015 publiceerde de Nederlandse Voedings- en Waren Autoriteit (NVWA) hun visie op het samen gebruiken van kruidenpreparaten en geneesmiddelen. Van Curcumine is toen bekend gemaakt dat het gebruik ervan samen met sulfasalazinetalinolol en imitinib mogelijk een interactie heeft. Hierbij kunnen kleine risico’s voor de gezondheid ontstaan.

Gebruikt u een van deze middelen? Overleg dan eerst met uw apotheker of arts voordat u Synofit Premium Plus aanschaft!

Er zijn dus vanuit de NVWA interacties van Curcumine bekend met sulfasalazine (toegepast bij darmontsteking, gewrichtsontsteking of huidaandoening), imatinib (toegepast bij kanker) en talinolol (een bètablokker). Verder is er een interactie bekend met digoxine (toegepast bij hartfalen en hartritmestoornissen) en tamoxifen (hormoontherapie toegepast bij borstkanker).

Talinolol is in Nederland niet verkrijgbaar, dus de kans dat u dit gebruikt is nihil. Met andere bètablokkers (de stofnaam hiervan eindigt altijd op -lol) en chemo- of hormoontherapieën zijn vooralsnog geen interacties bekend, maar wat ons betreft is het wel raadzaam om bij het gebruik van andere bètablokkers of een andere chemo- of hormoontherapie toch eerst met een apotheker te overleggen voordat u het combineert met Synofit Premium Plus.

Wanneer u met uw apotheker of arts hierover overlegt, neem dan a.u.b. de gebruiksaanwijzing van Synofit Premium Plus mee.

Indien uw specialist vaststelt dat de dosering Curcumine in het product klinisch relevant is en een veilige combinatie met uw medicatie in de weg staat, overweeg dan het product Synofit Medium Plus (met een lagere dosering Curcumine) aan de specialist voor te leggen, of zelfs Synofit GLM Plus (ons Groenlipmosselproduct dat helemaal vrij van Curcumine is).

Interacties met ijzer en calcium

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Premium Plus minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Premium Plus kleine hoeveelheden calcium en ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen. Dit geldt ook voor andere medicatie waarnaast het gebruik van calcium en/of ijzer beperkt moet worden.

Kan Synofit Premium Plus met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit Premium Plus. Bijvoorbeeld Vitamine C, Vitamine D3, Vitamine E en Calcium. Ook bestaan er voedingssupplementen met alleen Groenlipmossel of alleen Curcumine. Hetzelfde geldt voor Boswellia en Zwarte bes-blad. De Groenlipmossel bevat verder van nature al Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega 3-vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit Premium Plus wilt gaan gebruiken. Het is wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad, Boswellia, Vitamine D3, Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega 3-vetzuren (ook visolie). Synofit Premium Plus is voor de gewrichten een volledig supplement van topkwaliteit en in een vloeibare vorm, waarnaast uw gewrichten absoluut geen andere extra supplementen nodig hebben.

Als u een hoge dosering Vitamine C of Calcium gebruikt, bijvoorbeeld voor de weerstand of voor de botten, dan is het mogelijk wél zinvol om dit voort te zetten. De dosering van deze voedingsstoffen in Synofit Premium Plus is namelijk niet zo hoog (resp. 64% en 2,8% van de referentie-inname per dag).

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit Premium Plus naast een hooggedoseerd Vitamine C- of Calcium-supplement ook niet zo snel te hoog zal worden.

Van sommige stoffen in Synofit Premium Plus is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine D: maximaal 50 µg per dag, volgens EFSA (bron) zelfs 100 µg per dag (in Synofit Premium Plus: 5 µg)
Calcium: maximaal 2500 mg per dag (in Synofit Premium Plus: 22,3 mg)
Vitamine C: maximaal 2000 mg per dag (in Synofit Premium Plus Vloeibaar: 58,8 mg / in Synofit Premium Plus Capsules: 51 mg)
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit Premium Plus Vloeibaar: 5 mg / in Synofit Premium Plus Capsules: 4,5 mg)

Als u dus naast Synofit Premium Plus nog andere supplementen gebruikt met Vitamine D, Calcium, Vitamine C of Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Premium Plus niet meer hoeven te worden gebruikt.

Twijfelt u?

Bij twijfel of persoonlijke vragen kunt u altijd contact opnemen met Synofit. U kunt hier uiteraard ook mee bij uw apotheker of arts terecht. Wilt u graag uw medicatie laten controleren door een apotheker die veel kennis heeft van voedingssupplementen en de interacties kent met reguliere medicatie? Dan kunt u via het interactieformulier op de site een persoonlijke aanvraag doen. Apotheker Han Siem zal de controle uitvoeren zodat u zeker weet dat u geen onverantwoorde combinaties gebruikt.

Terug naar boven

Synofit Medium Plus

Welke medicatie heeft interacties met Synofit Medium Plus?

Met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad zijn ons nog geen interacties bekend. Met Curcumine is dit wel het geval. Zie voor de bekende interacties met Curcumine de informatie onder Synofit Premium Plus.

De dosering van Curcumine in Synofit Medium Plus is wel aanzienlijk lager dan in Synofit Premium Plus. Daarom zou het kunnen dat uw specialist aangeeft dat u wel Synofit Medium Plus mag combineren met uw medicatie, terwijl Synofit Premium Plus afgeraden wordt.

Het is ook mogelijk dat uw specialist u verwijst naar Synofit GLM Plus: dit zijn Groenlipmosselcapsules waarin helemaal geen Curcumine is verwerkt. Qua mogelijke interacties is dit van de Groenlipmosselproducten dus de allerveiligste keuze.

Interacties met ijzer

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Medium Plus minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Medium Plus kleine hoeveelheden ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen. Dit geldt ook voor andere medicatie waarnaast het gebruik van ijzer beperkt moet worden.

Kan Synofit Medium Plus met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit Medium Plus. Bijvoorbeeld Vitamine C en Vitamine E. Ook bestaan er voedingssupplementen met alleen Groenlipmossel of alleen Curcumine. Hetzelfde geldt voor Zwarte bes-blad. De Groenlipmossel bevat verder van nature al Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega 3-vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit Medium Plus wilt gaan gebruiken. Het is wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Groenlipmossel, Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega 3-vetzuren (ook visolie). Synofit Medium Plus is voor de gewrichten een uitgebalanceerd supplement van topkwaliteit en in een vloeibare vorm.

Als u een ander supplement met een hoge dosering Vitamine C, Curcumine of Zwarte bes-blad gebruikt, dan is het mogelijk wél zinvol om dit naast Synofit Medium Plus voort te zetten. De dosering van deze ingrediënten in Synofit Medium Plus is namelijk niet zo hoog.

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit Medium Plus naast een hooggedoseerd Vitamine C- of Curcumine-supplement ook niet zo snel te hoog zal worden.

Van sommige stoffen in Synofit Medium Plus is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine C: maximaal 2000 mg per dag (in Synofit Medium Plus: 48 mg)
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit Medium Plus: 4,5 mg)

Als u dus naast Synofit Medium Plus nog andere supplementen gebruikt met Vitamine C of Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Medium Plus niet meer hoeven te worden gebruikt.

Twijfelt u?

Bij twijfel of persoonlijke vragen kunt u altijd contact opnemen met Synofit. U kunt hier uiteraard ook mee bij uw apotheker of arts terecht.

Terug naar boven

Synofit GLM Plus

Welke medicatie heeft interacties met Synofit GLM Plus?

Met Groenlipmossel zijn ons nog geen interacties bekend. Synofit GLM Plus bevat geen Curcumine. Daarom is het goed mogelijk dat uw specialist u juist vanwege medicijngebruik verwijst naar Synofit GLM Plus. Qua mogelijke interacties is dit namelijk de allerveiligste keuze op Groenlipmossel-gebied!

Interacties met ijzer

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit GLM Plus minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit GLM Plus kleine hoeveelheden ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen. Dit geldt ook voor andere medicatie waarnaast het gebruik van ijzer beperkt moet worden.

Kan Synofit GLM Plus met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit GLM Plus. Bijvoorbeeld Vitamine C en Vitamine E. Ook bestaan er andere voedingssupplementen met alleen Groenlipmossel. De Groenlipmossel bevat verder van nature al Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega 3-vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit GLM Plus wilt gaan gebruiken. Het is wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Groenlipmossel, Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega 3-vetzuren (ook visolie). Synofit GLM Plus is namelijk hét supplement bij uitstek met vloeibare Groenlipmossel, dat in principe deze andere middelen kan vervangen.

Als u een ander supplement met een hoge dosering Vitamine C of Vitamine E gebruikt, dan is het mogelijk wél zinvol om dit naast Synofit GLM Plus voort te zetten. De dosering van deze ingrediënten in Synofit GLM Plus is namelijk niet zo hoog.

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit GLM Plus naast een hooggedoseerd Vitamine C- of Vitamine E-supplement ook niet zo snel te hoog zal worden.

Van sommige stoffen in Synofit GLM Plus is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine C: maximaal 2000 mg per dag (in Synofit GLM Plus: 40 mg)
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit GLM Plus: 16 mg)

Als u dus naast Synofit GLM Plus nog andere supplementen gebruikt met Vitamine C of Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit GLM Plus niet meer hoeven te worden gebruikt.

Twijfelt u?

Bij twijfel of persoonlijke vragen kunt u altijd contact opnemen met Synofit. U kunt hier uiteraard ook mee bij uw apotheker of arts terecht.

Terug naar boven

Synofit Curcu Plus

Welke medicatie heeft interacties met Synofit Curcu Plus?

Met Astaxanthine en Algenolie zijn ons nog geen interacties bekend. Met Curcumine is dit wel het geval. Zie voor de bekende interacties met Curcumine de informatie onder Synofit Premium Plus.

Gezien de hoge dosering van Curcumine in en de sterke anti-oxidant werking van dit product, adviseren we nadrukkelijk om Synofit Curcu Plus niet te gebruiken tijdens het volgen van een chemotherapie – tenzij anders geadviseerd door een specialist.

Kan Synofit Curcu Plus met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit Curcu Plus. Bijvoorbeeld Curcumine, Astaxanthine of Omega 3-vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit Curcu Plus wilt gaan gebruiken. Het is echter wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Curcumine, Astaxanthine en Omega-3 vetzuren (ook visolie). Synofit Curcu Plus bevat een goede dosering van een topkwaliteit Bio-Curcumine en Astaxanthine, waarnaast u absoluut geen andere Curcumine-supplementen of supplementen met Astaxanthine nodig heeft.

Als u een hoge dosering Vitamine E of Omega 3-vetzuren gebruikt, dan is het mogelijk wél zinvol om dit voort te zetten. De dosering van Vitamine E en Omega 3-vetzuren in Synofit Curcu Plus is namelijk niet zo hoog.

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit Curcu Plus naast een hooggedoseerd Vitamine E- of Omega 3-supplement ook niet zo snel te hoog zal worden.

Van één stof in Synofit Curcu Plus is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit Curcu Plus: 3,3 mg per capsule)

Als u dus naast Synofit Curcu Plus nog andere supplementen gebruikt met Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Curcu Plus niet meer hoeven te worden gebruikt.

Twijfelt u?

Bij twijfel of persoonlijke vragen kunt u altijd contact opnemen met Synofit. U kunt hier uiteraard ook mee bij uw apotheker of arts terecht.

Terug naar boven

Synofit Calcium Plus

Welke medicatie heeft interacties met Synofit Calcium Plus?

Met Magnesium, Vitamine D3, Zink en Mangaan zijn ons nog geen interacties bekend. Met Vitamine K2 en Calcium is dit wel het geval.
Verder bevat Synofit Calcium Plus nog Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B6 en Koper.

Interacties met Vitamine K2

Een specifiek type antistollingsmiddelen (bloedverdunners) mag niet zomaar met Vitamine K2 samen gebruikt worden. Het gaat om de coumarinederivaten, zoals acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine. Als u deze bloedverdunners gebruikt, mag u niet zomaar Synofit Calcium Plus erbij gebruiken. Dat heeft te maken met het werkingsmechanisme van deze antistollingsmiddelen: coumarinederivaten ontlenen hun werking aan het remmen van Vitamine K2. Het gebruik van een middel dat Vitamine K2 bevat, zoals Synofit Calcium Plus, kan dus een nadelige werking hebben op coumarinederivaten.

Als u Synofit Calcium Plus tóch wilt combineren met het gebruik van coumarinederivaten, dan moet dat onder toezicht van een deskundige gezondheidsprofessional gebeuren die uw INR-waarde kan monitoren.

Het gebruik van andere antistollingsmiddelen, die niet gebaseerd zijn op het remmen van Vitamine K2, kan wél gerust samen met gebruik van Synofit Calcium Plus plaatsvinden.

Interacties met calcium en ijzer

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Calcium Plus minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Calcium Plus calcium en ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen. Dit geldt ook voor andere medicatie waarnaast het gebruik van calcium en/of ijzer beperkt moet worden.

Kan Synofit Calcium Plus met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Synofit Calcium Plus bevat een aantal verschillende vitaminen en mineralen, te weten Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine K2, Vitamine D3, Calcium, Magnesium, Zink, Mangaan en Koper. Als u andere voedingssupplementen gebruikt waar deze vitaminen en mineralen in zitten, dan kan het gebeuren dat u daar (ongemerkt) een hoge dosering van gebruikt.

Van sommige stoffen is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine B2: geen maximum
Vitamine B3: maximaal 35 mg per dag (in Synofit Calcium Plus: 5 mg)
Vitamine B6: maximaal 25 mg per dag (in Synofit Calcium Plus: 1 mg)
Vitamine K2: geen maximum
Vitamine D3: maximaal 50 µg per dag (in Synofit Calcium Plus: 12,5 µg)
Calcium: maximaal 2500 mg per dag (in Synofit Calcium Plus: 385 mg)
Magnesium: geen maximum
Zink: maximaal 25 mg per dag (in Synofit Calcium Plus: 10 mg)
Mangaan: geen maximum
Koper: geen maximum

Als u dus naast Synofit Calcium Plus nog andere supplementen gebruikt met Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine D3, Calcium of Zink, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Calcium Plus niet meer hoeven te worden gebruikt.

Twijfelt u?

Bij twijfel of persoonlijke vragen kunt u altijd contact opnemen met Synofit. U kunt hier uiteraard ook mee bij uw apotheker of arts terecht.

Terug naar boven

Synofit Gewrichts Gel

Synofit Gewrichts Gel mag met alle middelen worden gecombineerd. Het werkt alleen lokaal op de huid en er zal daarom geen interactie plaatsvinden met medicatie of voedingssupplementen.

Vragen?

Gaat u met uw vraag naar een apotheker of specialist? Het advies is dan om de Gebruiksaanwijzing van het product mee te nemen. De apotheker kan dan meteen zien wat voor ingrediënten het product heeft én wat voor interacties er mogelijk zijn.

Terug naar boven