Lekker fris en verwarmend! Verzorg uw spieren en gewrichten met dit bijzondere stofje

Planten zijn top-leveranciers voor interessante stoffen, die we kunnen gebruiken voor onze lichamelijke verzorging. Eucalyptus, centella, lavendel of aloë vera: grote kans dat ze op de ingrediëntenlijst van uw bodycrème of huidlotion staan.
De hoofdrolspeler uit dit artikel, Methylsalicylaat, treft u veel minder vaak aan op de bijsluiter. Maar deze stof verdient zeker een groter podium, zeker voor sportievelingen. Vandaag een nadere kennismaking met dit multifunctionele ingrediënt, dat veel verschillende toepassingen kent.

Groen, decoratief en fruitig-fris

Veel soorten planten maken Methylsalicylaat van nature aan, maar vooral de Wintergreen-plant staat erom bekend.

De naam van deze plant zegt het al: in de winter blijft het blad mooi groen. Daarnaast vallen de bessen meteen op. Niet zo verwonderlijk dat deze planten geliefd zijn als decoratie in de winterperiode. In de zomer komen er kleine witte of lichtroze bloemen aan.

Methylsalicylaat kan worden gewonnen uit het blad van de Wintergreen plant.

In inheemse, bergachtige gebieden in Noord-Amerika werd van het blad ook weleens thee getrokken, wat de bijnaam Bergthee heeft opgeleverd. Extra bonus: de plant zelf heeft een karakteristieke geur, die veroorzaakt wordt door het aanwezige Methylsalicylaat. Vaak herken je ze ook aan deze typische geur: zoet en fruitig, en tegelijk ook fris. Het doet veel mensen denken aan de geur van munt.

Verzorging voor spieren en gewrichten

Het bijzondere van Methylsalicylaat: op de plek waar u het aanbrengt, wordt de huid lokaal verfrist én verwarmd tegelijk.

De bloedvaten verwijden, wat de doorbloeding stimuleert. Hierdoor worden onderliggende weefsels tijdelijk extra goed gevoed door het circulerende bloed. Ook stimuleert dit de gevoelszenuwen in het gebied, waardoor uw hersenen de dieperliggende ongemakken minder duidelijk waarnemen.

De perfecte oplossing voor allerlei incidenten en na overbelasting!

Methylsalicylaat in de Synofit Spier- en Gewrichts Gel

In de Groenlipmossel Gel van Synofit is ook Methylsalicylaat verwerkt, vanwege de bijzondere en doeltreffende werking én de lekkere frisse geur. Samen met andere geliefde ingrediënten, zoals Arnica, Rozemarijnolie en Capsicum, is de Synofit Spier- en Gewrichts Gel een must-have voor ieder huishouden. Voor iedereen die wat extra ondersteuning voor de spieren en gewrichten nodig heeft (bijvoorbeeld sporters). Geschikt voor alle leeftijden en leefstijlen!

Maak kennis met Synofit Groenlipmossel Gel

 

✓ Snel werkende Spier- en Gewrichts Gel
✓ Bevat naast Methylsalicylaat ook Groenlipmossel, Arnica, Zwarte bes-blad, Capsicum, Glucosamine en Rozemarijnolie
✓ Kan bij gevoelig bewegingsapparaat worden toegepast
✓ Geschikt rond het sporten
✓ Werkt lokaal en kortdurend
✓ Met een frisse geur
✓ Voor langdurig effect 2-3 maal per dag aanbrengen
✓ Verkrijgbaar in tube met 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)