Zit er suiker in Synofit?

Geen suiker toegevoegd

Steeds vaker krijgen wij de vraag of een product van Synofit soms suiker bevat. Niet alleen van mensen met diabetes (voor hen is het heel cruciaal of er suiker in een bepaald product zit), maar ook verder gezonde mensen zijn er in toenemende mate mee bezig hoeveel suikerklontjes je op een dag binnen krijgt.
Terecht als u hierbij stil staat. Het is waar dat allerlei producenten van (ook) voedingssupplementen hun producten soms opvullen met suiker of vergelijkbare stoffen (verborgen suikers) met een hoge glycemische index. Dat is met de producten van Synofit niet het geval. Aan de producten van Synofit wordt géén suiker toegevoegd. Ook die zogenaamde verborgen suikers zijn niet aan Synofit toegevoegd.

 


Natuurlijke suikers in producten van Synofit

Ook wanneer er geen suiker aan een product wordt toegevoegd, bevatten de meeste natuurproducten wel een kleine hoeveelheid natuurlijke suikers. Dat is ook met de producten van Synofit het geval. De hoeveelheid hiervan is echter zo laag, dat deze producten officieel nog altijd suikerarm genoemd mogen worden.

Welk product van Synofit Premium Plus kan ik dan het beste kiezen (vloeibaar of capsules)?

Als u diabetes heeft en moet oppassen met suiker, dan is Synofit Premium Plus Vloeibaar voor u de beste keuze. Dit omdat de hoeveelheid natuurlijke koolhydraten in dit product in verhouding het laagst is. Als u geen diabetes heeft, maar toch graag zo weinig mogelijk koolhydraten wilt gebruiken, dan zou die keuze om deze reden hetzelfde kunnen zijn.
Gaan we nu rekenen om de hoeveelheid koolhydraten per dagdosering te bepalen, dan blijkt dat u met 10 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar ongeveer 0,6 gram aan koolhydraten binnenkrijgt. Met 3 Synofit Premium Plus Capsules (die samen 2,48 gram wegen) is dat 0,7 gram. Dus ook in dit opzicht zou bij een koolhydraatarm dieet Synofit Premium Plus Vloeibaar het beste passen.
Toch kunnen er meerdere factoren meespelen om voor een bepaald product te kiezen. Als u dus geen medische noodzaak heeft om suikers en koolhydraten te vermijden, is het verstandig om voor het maken van uw keuze voor een product eerst even het artikel over de verschillen tussen Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules door te nemen.

Toelichting claim ‘suikerarm’

Volgens de EFSA (Europese regelgeving over voeding en supplementen) is het ‘suikerarm’ noemen van een product alleen toegestaan als het suikergehalte van het product maximaal 5 g/100 g voor vaste stof of 2,5 g/100 ml voor vloeibare stoffen bedraagt.
Bron: Pagina 23 van Europese verordening nr. 1924/2006.