Supplement met Calcium gebruiken?

Iedere producent van voedingssupplementen heeft wel een product met Calcium ontwikkeld. Logisch, want Calcium (of ‘kalk’) is een belangrijk ingrediënt voor sterke botten. We zijn allemaal opgevoed met ‘de witte motor’, en de achterliggende gedachte was dat het Calcium onze botten zou helpen om groot en sterk te worden – en te blijven.

Tegenwoordig staat deze gedachte steeds meer onder druk. Wat blijkt? Calcium uit zuivelproducten wordt niet of nauwelijks in onze botten verwerkt.

Bovendien willen of kunnen steeds meer mensen geen of minder zuivel gebruiken. Niet gek dus om eens te kijken naar alternatieve manieren om onze botten extra aandacht te geven.

We hebben dus veel meer Calcium nodig, het liefst in onze botten, maar hoe?

Eerste sleutel: Vitamine D3

Het Voedingscentrum geeft aan dat Vitamine D3 nodig is voor het behoud van sterke botten en tanden. Vitamine D3 zorgt ervoor dat het Calcium uit onze voeding(ssupplementen) goed wordt opgenomen in het bloed. Ook geeft het Voedingscentrum aan dat Vitamine D3 nodig is om de botten sterk te houden. Niet alleen nu, maar ook op latere leeftijd.
Dit betekent dat een supplement van Calcium met Vitamine D3 veel zinvoller is om te gebruiken dan een supplement met alleen maar Calcium. Samen met Vitamine D3 wordt dit ingrediënt immers veel beter in het bloed opgenomen!

De positieve invloed van Vitamine D3 naast Calcium is zelfs zo duidelijk, dat de Keuringsraad een gezondheidsclaim heeft goedgekeurd: “Calcium en Vitamine D helpen het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose.” Deze claim is specifiek bedoeld voor vrouwen vanaf 50 jaar en het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van tenminste 1200 mg Calcium en 20 microgram Vitamine D uit alle (voedings)bronnen.

De werking van Osteocalcine (een eiwithormoon) is afhankelijk van Vitamine K2

Tweede sleutel: Vitamine K2

Maar Calcium willen we uiteindelijk natuurlijk niet in het bloed hebben: er kan een overschot aan kalk in de aderen ontstaan. Hiervoor is Vitamine K2 interessant, want Vitamine K2 helpt bij de daadwerkelijke opname van Calcium in het botweefsel. Ook draagt Vitamine K2 bij aan een goed verloop van de bloedstolling. Dus niet alleen uw botten, maar ook uw hart en vaten zijn blij met de toevoeging van Vitamine K2 aan een Calcium-supplement!

 

 

 

Synofit Calcium Plus

 
Een vloeibare formule voor het behoud van sterke botten
Synofit Calcium Plus is een unieke vloeibare formule voor de botten, waarin Synofit heel bewust gekozen heeft voor de Rode alg als bron voor de Calcium. Synofit Calcium Plus bevat per capsule 570 mg Rode alg, waarin maar liefst 192,5 mg Calcium aanwezig is. Deze Calcium is zeer goed opneembaar, wat verder gefaciliteerd wordt door de vloeibare vorm van de capsule-inhoud.
Synofit Calcium Plus bevat ook Vitamine D3, wat een rol speelt in de Calciumhuishouding, en Vitamine K2, wat helpt bij de daadwerkelijke opname van Calcium in het botweefsel. Verder wordt Magnesium, Zink en Mangaan gebruikt in deze totaalformule voor de botten: Magnesium, Zink en Mangaan hebben een rol bij de botaanmaak en Magnesium draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid.