10 tips om wandelen leuker te maken

 

Wilt u graag meer bewegen? Dan is wandelen misschien wel de activiteit voor u. Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam, het is ook goed voor de geest en biedt vrijwel geen risico op blessures. Bovendien kunt u het op tijdstippen doen die voor u goed uitkomen én u ziet meer van uw eigen omgeving! Heeft u (nog) meer motivatie nodig om te beginnen met wandelen? Hieronder vindt u 10 tips om wandelen nog leuker te maken.

 

Tip 1:

Investeer in goede wandelschoenen. Ga hiervoor naar een gespecialiseerde winkel, hier kunnen ze u van het beste advies voorzien.

Tip 2:

Download leuke en handige wandelapps.

Tip 3:

Luister naar een podcast of luisterboek. Zo kun je luisteren naar een motiverende podcast maar ook iets nieuws leren terwijl je aan het wandelen bent.

 

Tip 4:

Ga ’s avonds na het eten lekker wandelen met uw huisdier, partner, vriend(in) of buur. Gezellig even bijkletsen en ontspannen na een dag werken. Bovendien motiveert u dan elkaar en slaat u minder makkelijk een keer over.

Tip 5:

Combineer een wandeling met een telefoontje. Zo kunt u een verre vriend bellen of dat telefoontje plegen waar u de hele dag nog niet aan toe bent gekomen.

 

Tip 6:

Maak elke dag een foto tijdens uw wandeling en schrijf er wat bij over uw dag. Hier zijn verschillende apps voor. Leuk om bij te houden en extra motivatie om iedere dag te wandelen!

Tip 7:

Start met geocaching. Dit is een online spel waarbij u op zoek gaat naar verstopte schatten. Overal ter wereld worden schatten (caches) verstopt die u kunt vinden middels coördinaten.

 

Tip 8:

Altijd al eens een tocht van 20 of misschien zelfs 40 kilometer willen lopen? Meld u dan aan voor een wandelevent. Door aan een wandelevenement mee te doen, kunt u naar een duidelijk doel toewerken.

Tip 9:

Maak van het wandelen een spel; het vaartspel. Daarbij verdeelt u uw wandeling op in verschillende tempo’s.

 

Tip 10:

Beloon uzelf. Dit kan door bijvoorbeeld het aanschaffen van nieuwe wandelschoenen na zoveel wandelkilometers of het halen van een ijsje op de terugweg.

Zorg goed voor uzelf en uw gewrichten, spieren, botten en huid en geniet van de zon!

 

Last van spier of gewrichtspijn ?

Synofit Gewrichts Gel 100 ml

Geniet van de zon en verzorg uw huid met

Synocare Skin Repair Cream