Waarom moet Synofit een half uur vóór het eten ingenomen worden?

Bij het innemen van Synofit is het belangrijk dat Synofit op een zo nuchter mogelijke maag wordt ingenomen. Dat heeft namelijk invloed op de opneembaarheid van de ingrediënten (vooral voor de opname van Curcumine).
Gebruiksaanwijzing van Synofit op de verpakkingAls de ingrediënten van Synofit ‘verzanden’ in een maaltijd, dan is de kans kleiner dat ze in aanraking komen met de darmwand en daar opgenomen zullen worden in het lichaam.
Een half uur vóór het eten is dan optimaal: uw maag is dan zo veel mogelijk leeg, en Synofit kan al voor een groot deel opgenomen worden in het lichaam voordat de maaltijd er achteraan komt.

Wat moet ik doen als ik vergeten ben Synofit op tijd in te nemen?

Als u vergeten bent om Synofit op tijd in te nemen, dan zou u het eventueel alsnog kunnen innemen tot minimaal een kwartier voor het eten.
En anders kunt u het beter pas veel later innemen, als uw maag weer zo ver mogelijk leeg is. Dus bijvoorbeeld ’s avonds voor het slapengaan óf een half uur voor de volgende maaltijd. Het is niet erg als u dan voor die volgende maaltijd een keer een dubbele dosering gebruikt: Synofit is een voedingssupplement en een dubbele dosis kan geen kwaad.

Tijdens of direct na het eten de Synofit innemen wordt dus afgeraden. Vooral tijdens de opbouwperiode is dit van belang. U weet dan namelijk nog niet of Synofit iets voor u kan betekenen – en als de ingrediënten niet goed in het lichaam terecht komen, is de kans groter dat u straks zult concluderen dat Synofit u niet helpt.

Wanneer u eenmaal heeft ondervonden wat Synofit voor u betekent, en besloten heeft dat u wilt doorgaan met Synofit, dan staat het u vrij om wat meer te experimenteren met de innametijden. U merkt het dan vanzelf als de Synofit niet goed meer opgenomen wordt in het lichaam, omdat u voelt dat de invloed van Synofit afneemt.

Tips die u kunnen helpen om Synofit op tijd in te nemen:

Inname van Synofit voor het ontbijt:

U kunt de capsules op het nachtkastje of bij uw wasbak leggen met een flesje water. Bij het wakker worden neemt u meteen een capsule in met water, en daarna gaat u pas aankleden, wassen etc. Meestal duurt het dan wel minimaal een kwartier voordat u aan het ontbijt zit. (Het geeft overigens niet als het wat méér dan een half uur voor het eten is.)
Een dergelijk systeem kan ook werken met Synofit Vloeibaar, alleen dit product moet in de koelkast bewaard worden. Beter is dan om meteen na het opstaan de Synofit Vloeibaar in de keuken in te nemen en daarna de andere dingen te doen. Indien nodig kunt u op uw nachtkastje of op een andere voor u duidelijk zichtbare plek een leeg doosje van Synofit zetten om als geheugensteuntje te dienen.

Inname voor andere maaltijden (lunch of avondeten):

Soms helpt het om een wekkertje te zetten, maar dit is alleen handig als u steeds op dezelfde tijden gaat eten.
Of zet de verpakking van Synofit duidelijk zichtbaar op een plek waar u ongeveer een half uur tot een kwartier vóór het eten langs komt. In het geval van Synofit Vloeibaar alleen het doosje, omdat de inhoud koel bewaard moet worden.
Als u degene bent die iedere dag het eten kookt, dan zou u bijvoorbeeld bij de aardappels of op het fornuis het doosje kunnen leggen. Ook als uw partner of een andere huisgenoot het eten kookt, zou dit kunnen werken: hij/zij kan u er dan op tijd aan herinneren dat u Synofit moet innemen.

Wat voor tips heeft u voor andere Synofit-gebruikers?

Heeft u andere gewoonten die voor u goed werken? Laat het ons weten!